Digifinans

Digifinans

Priseksempel på lån: 65.000 kr. /o 5 år, avdrag1.562 kr. Månedsgebyr på 45 kr. 950 kr. etableringsgebyr. Tot. Kostn. 93.730 kr

Søk her

Ulike typer lån til ulike formål

Alle vi har nok opplevd litt trange tider, uforutsette hendelser og problemer, både i og utenfor hjemmet. Da er det godt at finnes finansinstitusjoner der ute som er mer enn villig til å gi oss en hjelpende hånd.

Nordmenn flest over 18 år, har en eller annen form for lån, enten det er billån, huslån, forbrukslån osv. Mer informasjon om mindre lån kan du finne på smålånutensikkerhet.com, hvor du kan få veiledning til mikrolån, smålån og mye annet.

Å leve på lån er noe vi er vant til. Det er ikke mange av oss som greier å bla opp 350 000 kroner kontant, eller har det på bok, til for eksempel en ny bil.

Vi skal se litt på noen aktører i låneverden som står klare for å gi oss en hjelpende hånd i nødens stund. Vi skal også se på noen typer lån som mange nordmenn benytter seg av.

Lån – forskjellige typer

Det finnes mange typer lån å benytte seg av. Alt er tilpasset og skreddersydd for våre behov, uansett om det skulle være til et hus, en ny bil, en etterlengtet ferietur, uforventet regning, reparasjon, oppussing osv. Her er noen typer lån og en kort forklaring hva det er:

Forbrukslån:
Dette er en lånetype som lånetakere kan bruke til absolutt det han/hun ønsker. Hvor mye man kan låne avhenger av faktorer som inntekt, betalingsevne og hvor mye gjeld man har fra før.

Privatlån:
Denne lånetypen er i praksis det samme som et forbrukslån. Privatpersoner kan søke om denne type lån hos sin bank. Begrepet privatlån brukes også når man for eksempel låner fra familie, venner og bekjente.

Smålån:

Dette er et lån som dreier seg om “små” beløp, alt fra 5 000 – 50 000 kroner. det eksakte beløpet varierer stort fra långiver til långiver. Smålån har ofte også en mye høyere rente enn andre lån.

Billån og boliglån:
Disse to lånetypene er ganske selvforklarende. Men for å få unna all tvil, så skal vi si hva det er. bil-boliglån er et lån som er øremerket til en bil eller bolig, og ikke noe annet.

Låneaktører

Å være på lånemarkedet er knalltøft om vi skal tro bankene. bankene og finansinstitusjonene tar en risiko ved å låne oss penger vi ennå ikke har. I tillegg til at de tar en risiko, så må de i tillegg også kjempe mot andre banker og komme opp med de mest gunstige rentene og betingelsen til oss. Antall banker og institusjoner som driver med lån er veldig mange. Vi skal nå bli kjent med noen få kjente aktører i låne-bransjen som for eksempel bank Norwegian, Easybank, Komplettbank, Klikk Lån og Ferratum Bank. Vi skal også se litt på deres lånekriterier.

Bank Norwegian:

Alle kjenner til Norwegian, og er kanskje klar over at de også tilbyr finanstjenester. De har en egen bank som heter Bank Norwegian. Denne banken er et rent internettbank. De spesialiserer seg inne forbruksfinansiering, blant annet kredittkort og forbrukslån.Bank Norwegians krav til lånetakere:

 • Fylt 23 år
 • Ingen aktive inkassosaker/betalingsanmerkning
 • Registrert liknet inntekt
 • Norsk statsborger
 • Lånegrense: 600.000 kroner

Easy Bank:
Denne banken har et fysisk kontor i Oslo. Men alt i denne banken er lagt til rette for at vi skal kunne bruke det via nett. Her kan man blant annet søke på boliglån og forbrukslån. Boliglånet i denne banken vil være sikret gjennom pant i eiendommen, og dermed kan de tilby konkurransedyktig rentevilkår.

Easy Bank`s krav til lånetakere:

 • Fylt 23 år
 • Ingen aktive inkassosaker/betalingsanmerkning
 • Registrert liknet inntekt de siste 3 år
 • Norsk statsborger
 • Lånegrense: 500.000 kroner

Komplett Bank:

Denne banken er rimelig ny på markedet i forhold til mange andre, men de er like trygge som de andre. De tilbyr i hovedsak forbrukslån mellom 10.000 – 500.000 kroner, og man står fritt til å bestemme hva pengene skal brukes til.

Komplett Bank`s krav til lånetakere:

 • Fylt 20 år
 • Ingen aktive inkassosaker/betalingsanmerkning
 • Norsk statsborger, eller har skattet til Norge
 • Lånegrense: 500.000 kroner

Klikk Lån:
Denne låneaktøren drives helt og holdent gjennom nettet. De har forsøkt å gjøre låneprosessen så kort og enkelt som mulig ved minst mulig klikk på musa under søkeprosessen. Denne aktøren låner ut det vi kaller for Smålån.

Klikk Lån`s krav til lånetakere:

 • Fylt 20 år
 • Ingen aktive inkassosaker/betalingsanmerkning
 • Norsk statsborger, eller har vært folkeregistrert i Norge i 2 år eller mer
 • Har fast inntekt
 • Lånegrense: 40.000 kroner

Ferratum Bank:

Denne Europeisk banken spesialiserer seg på mobile banktjenester for å gjøre det lettere for folk. Denne banken er stor i Europa, og det er ikke så lenge siden den ankom Norge. Forbrukslån og mikrolån er denne bankens spesialitet.

Ferratum`s krav til lånetakere:

 • Fylt 21 år
 • ha BankID.
 • ha en gyldig e-postadresse.
 • ha norsk mobilnummer.
 • ha bankkonto i Norge.

Disse to sistnevnte låneaktøreren er de som driver med smålån. Som kjent er disse smålånene mye dyrere å ta opp enn andre.
I tillegg til disse to nevnte, så er det en drøss andre låneaktører som spesialiserer seg på smålån.

MERK:

Uansett type lån, enten det er forbrukslån, boliglån, mikrolån eller smålån, så må alle søkere gjennom en prosess som kalles kredittsjekk. Ikke alle vil kunne passere denne sjekken. Her sjekker låneaktørene inntekt, gjeld og ikke minst om man har pågående inkassosaker eller registrerte betalingsanmerkninger. Skulle man være så uheldig å ha en pågående inkassosak, så er det best å få orden på den før man søker, uansett type lån.

 

5 smarte sparetips

Mer enn noen gang merker nordmenn at pengene våre ikke strekker så langt som før og at lønningen raskere blir brukt opp på huslån, rekordhøye strømregninger og økende matvarepriser. Nå er den beste tiden for å sette seg opp et budsjett og ta i bruk noen smarte sparetips for at pengene dine ikke skal forsvinne på unødvendige utgifter og gjøre hverdagen vanskelig. Finn ut hva du bruker penger på   Det aller første du bør gjøre er å finne ut hva du faktisk bruker penger på og om du trenger å bruke penger på det. I dag er abonnement på strømmetjenester … Les mer

Tips for å hjelpe deg med forbruket ditt på nettet

Tips for å hjelpe deg med forbruket ditt på nettet

Shopping på nett er veldig lettvint, men det er også lett å bruke mer penger enn man først hadde tenkt seg. Heldigvis finnes det masse tips for hvordan bli en smart nettshopper. Her skal du få noen av dem. Ta en pause En del netthandel er impulskjøp, det er lett å fristes av reklame som dukker opp mens vi gjør andre ting. Da er en lurt å ta en liten pause, gå seg en tur, se litt på en tv-serie eller ringe en venn. Etterpå er det ikke sikkert man har like lyst på det man hadde tenkt å kjøpe. … Les mer

Sammenligne tilbud på markedet

Sammenligne tilbud på markedet

Låne penger er noe alle har behov for, gjerne opptil flere ganger i løpet av livet. Det finnes ulike lån man kan søke og be om. Det er helt normalt at det lånes penger, både via banker, finansinstitusjoner og familie og venner. Eneste forskjellen mellom å låne fra banker og finansinstusjon kontra famile og venner er renter og gebyrer. Hos familie og venner slipper man som regel renten, og det er den som kan bli dyrt i lengden, spesielt om man har ett eller flere lån på betydelige beløp. Familie og venner kan som regel ikke låne bort store beløp, … Les mer

Sånn finner du det billigste forbrukslånet

det billigste forbrukslånet

Det finnes mange forskjellige muligheter på markedet når det kommer til billige forbrukslån, men det å finne det helt riktige kan føles litt overveldende når man skal finne vei gjennom jungelen av muligheter. Her skal vi snakke litt mer om hvordan du skal gå frem når du skal finne det billigste forbrukslånet, sånn at du kan føle deg sikker i valget ditt når du har bestemt deg. Mange nordmenn benytter seg av forbrukslån, men overraskende mange bruker ikke nok tid på å velge lånet sitt, og ender derfor opp med å betale unødvendig høye renter. Når man skal finne et … Les mer

Lån av kryptovaluta – En ny låneform?

Krypto

Det at vi låner penger for å finansiere saker og ting vi trenger her i livet er noe som anses som rimelig normalt blant folk flest. man ser at det tas opp både boliglån, billån, båtlån, forbrukslån, refinansieringslån osv. noen tar til og med lån for investeringer i aksjer, fond og kryptovaluta. Et nytt fenomen innen lån har entret markedet. Denne lånemetoden er kanskje ikke så utbredt blant nordmenn ennå, men det er garantert noen av oss som er klar over dette og som kanskje allerede har benyttet seg av dette. Vi snakker om lån av Kryptovaluta. Lån av kryptovaluta … Les mer

Tenk over dette før du velger lån

Velge forbrukslån

Det å låne penger er noe veldig mange velger å gjøre. Vi har studielån, boliglån, billån og forbrukslån. Til tross for dette, snakker vi overraskende lite om de økonomiske valgene vi både tar, og vurderer å ta, noe som kan føre til at vi kanskje ikke får all den informasjon vi ellers kunne fått. Faktisk er det å både hente inspirasjon og sparring hos de vi omgir oss med i hverdagen ikke bare viktig i livet generelt, men også i økonomien vår. Les videre for tips om hva du burde tenke over mens du overveier om du skal ta opp … Les mer

Slik kan du starte investeringseventyret

Å investere i aksjer er historisk sett en lønnsom investering over tid. Det viser seg faktisk at de børsnoterte selskapene gir en årlig avkastning på gjennomsnittlig 12%. Å investere i aksjer kan være kjempespennende, det kan være lærerikt og gøy, men det kan også innebære risiko. I denne artikkelen skal vi deg en liten guide på hvordan du kommer i gang med investering, hvordan du kan lære mer om markedet, hvordan det fungerer og hvordan du best skal forholde deg til investering.   Få overblikk over personlig økonomi Det første du bør gjøre er å sette deg ned å legge … Les mer

Opplev sport på nært hold

Det er ingen hemmelighet at nordmenn elsker å reise. Mens noen foretrekker å slikke sol med sand mellom tærne på sydenstrender, foretrekker andre storbyferier i London, Paris og Barcelona, der de kan shoppe i fasjonable designerbutikker, gigantiske kjøpesentre og spise på eksklusive restauranter. Andre liker å kombinere utenlandsturer med å se sport. Enten det er ved å se fotballkamper på store stadioner i England, Tyskland eller Spania, eller ved å følge norske landslag i ulike sporter. En annen mulighet er å besøke store sportsbegivenheter der man kan oppleve mye på én gang. Slike muligheter kan være OL, enten det er … Les mer

Rydde og forenkle – det beste du kan gjøre for privatøkonomien din

Forbrukslån

Det finnes mange forskjellige ordtak som handler om at det er lurt å gjøre ting så enkelt som mulig, og det gjelder på de aller fleste områder. Hvis privatøkonomien din er så uoversiktlig og komplisert at du ikke kan oppsummere den på et A4-ark, da har du sannsynligvis mistet kontrollen. Det kan høres hardt ut, men økonomi skal ikke være komplisert. Budsjettet er grunnmuren når du skal ta kontroll over økonomien din Ordet «budsjett» kan gjøre alle og enhver stresset, og det er sikkert noen som forbinder det med kjedelige budsjettprosesser på arbeidsplassen. Samtidig har sannsynligvis alle noen gang laget … Les mer

Hvilke sektorer fremstår som langsiktig stabile investeringer gjennom 2020-tallet?

Det er ingen hemmelighet at investeringssektorer beveger seg syklisk. Dette betyr at en sektor gjerne opplever oppgang, etterfulgt av stabilisering, før den opplever nedgang igjen. Deretter gjentar syklusen seg. Gode eksempler på svært sykliske sektorer er shipping og råvarer. Historisk har investorer i både shipping og råvarer opplevd ekstremt attraktiv avkastning i perioder med god inntjening, men deretter lange påfølgende perioder med lav avkastning. Når dette er sagt, er det på tide å titte inn i krystallkulen. Med et skiftende investorbilde og nye bransjer som stadig melder sin ankomst gjennom innovativ teknologi, kan de tradisjonelle sektorene bli erstattet med nye. … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!