Lånemegleren

Lånemegleren

Effektiv rente fra 15,84%, kr 65 000 o/5 år blir totalt kr 92 334.

Søk her

Ulike typer lån til ulike formål

Alle vi har nok opplevd litt trange tider, uforutsette hendelser og problemer, både i og utenfor hjemmet. Da er det godt at finnes finansinstitusjoner der ute som er mer enn villig til å gi oss en hjelpende hånd.

Nordmenn flest over 18 år, har en eller annen form for lån, enten det er billån, huslån, forbrukslån osv. Mer informasjon om mindre lån kan du finne på smålånutensikkerhet.com, hvor du kan få veiledning til mikrolån, smålån og mye annet.

Å leve på lån er noe vi er vant til. Det er ikke mange av oss som greier å bla opp 350 000 kroner kontant, eller har det på bok, til for eksempel en ny bil.

Vi skal se litt på noen aktører i låneverden som står klare for å gi oss en hjelpende hånd i nødens stund. Vi skal også se på noen typer lån som mange nordmenn benytter seg av.

Lån – forskjellige typer

Det finnes mange typer lån å benytte seg av. Alt er tilpasset og skreddersydd for våre behov, uansett om det skulle være til et hus, en ny bil, en etterlengtet ferietur, uforventet regning, reparasjon, oppussing osv. Her er noen typer lån og en kort forklaring hva det er:

Forbrukslån:
Dette er en lånetype som lånetakere kan bruke til absolutt det han/hun ønsker. Hvor mye man kan låne avhenger av faktorer som inntekt, betalingsevne og hvor mye gjeld man har fra før.

Privatlån:
Denne lånetypen er i praksis det samme som et forbrukslån. Privatpersoner kan søke om denne type lån hos sin bank. Begrepet privatlån brukes også når man for eksempel låner fra familie, venner og bekjente.

Smålån:

Dette er et lån som dreier seg om “små” beløp, alt fra 5 000 – 50 000 kroner. det eksakte beløpet varierer stort fra långiver til långiver. Smålån har ofte også en mye høyere rente enn andre lån.

Billån og boliglån:
Disse to lånetypene er ganske selvforklarende. Men for å få unna all tvil, så skal vi si hva det er. bil-boliglån er et lån som er øremerket til en bil eller bolig, og ikke noe annet.

Låneaktører

Å være på lånemarkedet er knalltøft om vi skal tro bankene. bankene og finansinstitusjonene tar en risiko ved å låne oss penger vi ennå ikke har. I tillegg til at de tar en risiko, så må de i tillegg også kjempe mot andre banker og komme opp med de mest gunstige rentene og betingelsen til oss. Antall banker og institusjoner som driver med lån er veldig mange. Vi skal nå bli kjent med noen få kjente aktører i låne-bransjen som for eksempel bank Norwegian, Easybank, Komplettbank, Klikk Lån og Ferratum Bank. Vi skal også se litt på deres lånekriterier.

Bank Norwegian:

Alle kjenner til Norwegian, og er kanskje klar over at de også tilbyr finanstjenester. De har en egen bank som heter Bank Norwegian. Denne banken er et rent internettbank. De spesialiserer seg inne forbruksfinansiering, blant annet kredittkort og forbrukslån.Bank Norwegians krav til lånetakere:

 • Fylt 23 år
 • Ingen aktive inkassosaker/betalingsanmerkning
 • Registrert liknet inntekt
 • Norsk statsborger
 • Lånegrense: 600.000 kroner

Easy Bank:
Denne banken har et fysisk kontor i Oslo. Men alt i denne banken er lagt til rette for at vi skal kunne bruke det via nett. Her kan man blant annet søke på boliglån og forbrukslån. Boliglånet i denne banken vil være sikret gjennom pant i eiendommen, og dermed kan de tilby konkurransedyktig rentevilkår.

Easy Bank`s krav til lånetakere:

 • Fylt 23 år
 • Ingen aktive inkassosaker/betalingsanmerkning
 • Registrert liknet inntekt de siste 3 år
 • Norsk statsborger
 • Lånegrense: 500.000 kroner

Komplett Bank:

Denne banken er rimelig ny på markedet i forhold til mange andre, men de er like trygge som de andre. De tilbyr i hovedsak forbrukslån mellom 10.000 – 500.000 kroner, og man står fritt til å bestemme hva pengene skal brukes til.

Komplett Bank`s krav til lånetakere:

 • Fylt 20 år
 • Ingen aktive inkassosaker/betalingsanmerkning
 • Norsk statsborger, eller har skattet til Norge
 • Lånegrense: 500.000 kroner

Klikk Lån:
Denne låneaktøren drives helt og holdent gjennom nettet. De har forsøkt å gjøre låneprosessen så kort og enkelt som mulig ved minst mulig klikk på musa under søkeprosessen. Denne aktøren låner ut det vi kaller for Smålån.

Klikk Lån`s krav til lånetakere:

 • Fylt 20 år
 • Ingen aktive inkassosaker/betalingsanmerkning
 • Norsk statsborger, eller har vært folkeregistrert i Norge i 2 år eller mer
 • Har fast inntekt
 • Lånegrense: 40.000 kroner

Ferratum Bank:

Denne Europeisk banken spesialiserer seg på mobile banktjenester for å gjøre det lettere for folk. Denne banken er stor i Europa, og det er ikke så lenge siden den ankom Norge. Forbrukslån og mikrolån er denne bankens spesialitet.

Ferratum`s krav til lånetakere:

 • Fylt 21 år
 • ha BankID.
 • ha en gyldig e-postadresse.
 • ha norsk mobilnummer.
 • ha bankkonto i Norge.

Disse to sistnevnte låneaktøreren er de som driver med smålån. Som kjent er disse smålånene mye dyrere å ta opp enn andre.
I tillegg til disse to nevnte, så er det en drøss andre låneaktører som spesialiserer seg på smålån.

MERK:

Uansett type lån, enten det er forbrukslån, boliglån, mikrolån eller smålån, så må alle søkere gjennom en prosess som kalles kredittsjekk. Ikke alle vil kunne passere denne sjekken. Her sjekker låneaktørene inntekt, gjeld og ikke minst om man har pågående inkassosaker eller registrerte betalingsanmerkninger. Skulle man være så uheldig å ha en pågående inkassosak, så er det best å få orden på den før man søker, uansett type lån.

 

Slik kan du starte investeringseventyret

Å investere i aksjer er historisk sett en lønnsom investering over tid. Det viser seg faktisk at de børsnoterte selskapene gir en årlig avkastning på gjennomsnittlig 12%. Å investere i aksjer kan være kjempespennende, det kan være lærerikt og gøy, men det kan også innebære risiko. I denne artikkelen skal vi deg en liten guide på hvordan du kommer i gang med investering, hvordan du kan lære mer om markedet, hvordan det fungerer og hvordan du best skal forholde deg til investering.   Få overblikk over personlig økonomi Det første du bør gjøre er å sette deg ned å legge … Les mer

Opplev sport på nært hold

Det er ingen hemmelighet at nordmenn elsker å reise. Mens noen foretrekker å slikke sol med sand mellom tærne på sydenstrender, foretrekker andre storbyferier i London, Paris og Barcelona, der de kan shoppe i fasjonable designerbutikker, gigantiske kjøpesentre og spise på eksklusive restauranter. Andre liker å kombinere utenlandsturer med å se sport. Enten det er ved å se fotballkamper på store stadioner i England, Tyskland eller Spania, eller ved å følge norske landslag i ulike sporter. En annen mulighet er å besøke store sportsbegivenheter der man kan oppleve mye på én gang. Slike muligheter kan være OL, enten det er … Les mer

Rydde og forenkle – det beste du kan gjøre for privatøkonomien din

Forbrukslån

Det finnes mange forskjellige ordtak som handler om at det er lurt å gjøre ting så enkelt som mulig, og det gjelder på de aller fleste områder. Hvis privatøkonomien din er så uoversiktlig og komplisert at du ikke kan oppsummere den på et A4-ark, da har du sannsynligvis mistet kontrollen. Det kan høres hardt ut, men økonomi skal ikke være komplisert. Budsjettet er grunnmuren når du skal ta kontroll over økonomien din Ordet «budsjett» kan gjøre alle og enhver stresset, og det er sikkert noen som forbinder det med kjedelige budsjettprosesser på arbeidsplassen. Samtidig har sannsynligvis alle noen gang laget … Les mer

Hvilke sektorer fremstår som langsiktig stabile investeringer gjennom 2020-tallet?

Det er ingen hemmelighet at investeringssektorer beveger seg syklisk. Dette betyr at en sektor gjerne opplever oppgang, etterfulgt av stabilisering, før den opplever nedgang igjen. Deretter gjentar syklusen seg. Gode eksempler på svært sykliske sektorer er shipping og råvarer. Historisk har investorer i både shipping og råvarer opplevd ekstremt attraktiv avkastning i perioder med god inntjening, men deretter lange påfølgende perioder med lav avkastning. Når dette er sagt, er det på tide å titte inn i krystallkulen. Med et skiftende investorbilde og nye bransjer som stadig melder sin ankomst gjennom innovativ teknologi, kan de tradisjonelle sektorene bli erstattet med nye. … Les mer

Få lavest rente – spør ekspertene

lånemegler finansagent

I denne artikkelen skal vi se på hvordan du kan få lavest rente, når du vil låne penger, uten å gjøre jobben med å finne lavest rente selv. Dette er et alternativ til SMS lån og andre måter å undersøke markedet på. Ved å benytte deg av såkalte finansagenter, kan du få sendt ut søknaden din til flere banker samtidig – med en og samme søknad. Det kan være en tidkrevende prosess å oppsøke hver enkelt bank, på egen hånd, og bankene vil heller ikke ha et element av konkurranse innbyrdes. Når du søker gjennom en finansagent, vil bankene vite … Les mer

Ulike typer lån uten sikkerhet

låne penger - nedbetalingstid

Lån gir deg fleksibilitet i hverdagen, og det er mange ulike årsaker til at vi låner penger, men oftest er det til en fysisk gjenstand, tjenester eller opplevelser. I kjølvannet av dette, er det mange ulike låneprodukter, som er kommet på markedet, noe som også gir mening. Skreddersydde låneprodukter, speiler formålet i renten ,noe du kan lese mer om i denne artikkelen. Kredittkort – det fleksible valget Kredittkort har mange bruksområder, og egner seg til planlagt hverdagsbruk, som i tillegg kan gi deg flere goder og fordeler. I Norge er vi ganske heldige, fordi det er blitt en norm blant … Les mer

Sparetips småbarnsforeldre

Smpbarnsforeldre kan spare penger på mange måter

Småbarnsforeldre er gjerne utsatt for en økonomisk sårbarhet, spesielt hvis de ikke er helt forberedt på den nye situasjonen. Å ha barn koster mye, fordi dere skal gå til innkjøp av tøy, bleier, barnevogn, barneseng osv. Løpende kostnader kommer også etter hvert som barnet koster, i form av kostnader til barnehagen osv.  Forbrukslån er en grei måte å få tilgang til penger på, som dere kanskje ellers ikke ville hatt. Det er naturligvis ikke så økonomisk smart i det lange løp, fordi det vil løpe renter og gebyrer, som kan til en betydelig sum, samlet sett, over flere år. Dere kan kun … Les mer

Lån penger til sommerhagen

Låne penger

Det er snart sommer, og hagen har bruk for en kjærlig hånd. Hvis du lenge har drømt om et lite lysthus i hagen, så er det kanskje på tide at drømmene blir virkeliggjort? Eller er det et drivhus fullt av spirende planter som er drømmescenariet? Uansett hva du drømmer om, så er det på tide å ta hagehanskene på. Hvis økonomien protesterer, så kan løsningen være at du låner penger til hageprosjektene. Hvor mange penger kan jeg låne? Størrelsen på lånet, avhenger av økonomien din og hvor mye du kan betale tilbake. For det er viktig å huske på at … Les mer

Forskjell kredittkort og forbrukslån

Forskjell kredittkort og forbrukslån

I dag skal vi se på forskjellen mellom kredittkort og forbrukslån. Det er fordeler og ulemper med begge typer, og det kan være nyttig å vite hvordan disse forskjellene vil påvirke deg. Forskjellen på kredittkort er på mange måter som aksjer og fond, hvor aksjer krever bedre styring av deg, mens fond er mer plug’n’play (les mer om aksjer på www.aksjebloggen.com). Det samme kan vi si om kredittkort og forbrukslån, hvor begge er et lån, i en eller annen form, men det er store forskjeller i renter, formål, nedbetaling og størrelse på lånet. Forbrukslån Forbrukslån har noen egenskaper vi skal … Les mer

En guide til oppussingslån

Oppussing

Nordmenn elsker oppussing, uansett om det handler om å fornye hele badet eller bare gjøre om kjellerstuen til et skikkelig spillrom. Selv mindre prosjekter koster en del penger, og i forhold til bad og kjøkken kan noen hundre tusen forsvinne i løpet av få dager. Det er de færreste som har slike penger på bok, så da er spørsmålet hva som er den beste måte å finansiere oppussingen på. Rammelån eller refinansiering – for de litt større varige endringene Den rimeligste formen for finansiering er nesten alltid lån med sikkerhet i bolig. Gitt den gode sikkerheten, kan banker og finansinstitusjoner … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!