Det er ingen hemmelighet at nordmenn elsker å reise. Mens noen foretrekker å slikke sol med sand mellom tærne på sydenstrender, foretrekker andre storbyferier i London, Paris og Barcelona, der de kan shoppe i fasjonable designerbutikker, gigantiske kjøpesentre og spise på eksklusive restauranter.
Andre liker å kombinere utenlandsturer med å se sport. Enten det er ved å se fotballkamper på store stadioner i England, Tyskland eller Spania, eller ved å følge norske landslag i ulike sporter. En annen mulighet er å besøke store sportsbegivenheter der man kan oppleve mye på én gang. Slike muligheter kan være OL, enten det er sommer- eller vinterlekene.
Sommer-OL i Tokyo foregår et år etter skjema, og uten publikum på stadionene, men det følges fortsatt av millioner av TV-seere verden rundt. Nordmenn kan følge med på en rekke av våre helter, enten det er kjente navn som Viktor Hovland i golf, håndballdamene og -herrene, Filip og Jakob Ingebrigtsen, Amalie Iuel og Karten Warholm. Samtidig finnes det en rekke nordmenn som deltar i OL i de «mindre kjente» sportene, slik som turn, skyting, triathlon, svømming, skyting, seiling og sandvolleyball.
Et minne for livet
For mange vil det å kunne se olympiske leker eller andre store sportsbegivenheter på nært hold være noe de kun får muligheten til å oppleve én gang i livet. Mange sparer derfor i mange år for å få råd til å reise utenlands. Andre finansierer reisen ved å kombinere sparing og forbrukslån. Såfremt man har lagt en god økonomisk plan, finnes det mange veier til rom. Et forbrukslån kan derfor være svært behjelpelig, såfremt man legger en god plan for hvordan man skal klare å betale det tilbake.
2022 byr på store sportsbegivenheter
I 2022 skal det foregår flere store idrettsbegivenheter. Det starter i februar med Vinter OL 2022. Denne gangen er det Kina som er vertskap for de olympiske vinterlekene, som skal foregå fra fredag 4. februar til søndag 20. februar 2022. I vinter-OL skal det konkurreres i mer enn 100 øvelser i 15 ulike idretter.
Det blir derfor en lang reise for de nordmennene som har tenkt å følge lekene fra nært hold i løypene og stadionene rundt Beijing, der lekene finner sted. Samtidig er det tilnærmet jubelgaranti når Norge deltar i vinter-OL, ettersom vi har svært lange tradisjoner med å hamstre vinnermedaljer i vintersporter. Selv om vi også bruker å få en del medaljer i sommer-OL, er det vinter-OL som er Norges fremste leker, og mange har naturlig nok gode minner til vinterlekene.
Vinter-OL på Lillehammer i 1994 satte standarden på hvor fantastisk en folkefest OL kan bli, og det gjenstår å se om de blir like god stemning langs løypene og inne på stadionene i Kina. Landet er ikke kjent for å ha mange sterke navn i de store øvelsene som langrenn, alpint, hopp og skiskyting, men OL bruker uansett å by på herlige publikumsstunder, uansett om vertslandet er favoritter eller ei.