Lånemegleren

Lånemegleren

Effektiv rente fra 15,84%, kr 65 000 o/5 år blir totalt kr 92 334.

Søk her

Hvilke sektorer fremstår som langsiktig stabile investeringer gjennom 2020-tallet?

Det er ingen hemmelighet at investeringssektorer beveger seg syklisk. Dette betyr at en sektor gjerne opplever oppgang, etterfulgt av stabilisering, før den opplever nedgang igjen. Deretter gjentar syklusen seg. Gode eksempler på svært sykliske sektorer er shipping og råvarer. Historisk har investorer i både shipping og råvarer opplevd ekstremt attraktiv avkastning i perioder med god inntjening, men deretter lange påfølgende perioder med lav avkastning.

Når dette er sagt, er det på tide å titte inn i krystallkulen. Med et skiftende investorbilde og nye bransjer som stadig melder sin ankomst gjennom innovativ teknologi, kan de tradisjonelle sektorene bli erstattet med nye. Med det sagt har vi forsøkt å finne frem til de bransjene og sektorene som ligger an til å levere god avkastning for investorer det neste tiåret.

Råvarer og metaller

En sektor som ligger godt an til å oppleve en ny supersyklus dette tiåret er råvarer og metaller. Bransjen har ligget nede lenge, men opplever nå en enorm vekst. Økte investeringer i infrastruktur og det enorme skiftet fra fossile biler til el-biler har gjort at etterspørselen på råvarer og metaller har skutt i været.

En årsak til dette er at el-biler inneholder langt høyere mengder kobber og andre metaller enn det tradisjonelle biler har gjort. I tillegg har økt produksjon av elektronikk gjort at edle metaller raskt har økt i etterspørsel. Vi forventer derfor at selskaper som Rio Tinto, Evercore og lignende gruveselskaper vil oppleve et godt tiår på grunn av den økte etterspørselen.

Underholdning og iGaming

Digital underholdning har opplevd en enorm vekst det siste tiåret, men ligger også godt an til å fortsette veksten i fremtiden. Siden forbrukere i stadig økende grad benytter seg av digital underholdning er dette en bransje som er godt posisjonert også i fremtiden. Spesielt iGaming har opplevd en eksplosiv vekst de siste årene, men ettersom flere store markeder fortsatt er i startfasen av integrering av pengespill, så er dette et marked som fortsatt har mye å gå på.

Land som Spania, Thailand, Italia og Storbritannia har introdusert lisensordninger der tilbydere av spilleautomater og pengespill kan søke om tilgang til et nasjonalt marked. Dette har gjort at noen store selskaper som svenske Betsson Group har gitt enorm avkastning til sine investorer. Ettersom enorme markeder som USA så vidt har begynt å tildele lisenser er det fortsatt store vekstmuligheter for internasjonale selskaper som Betsson Group både i Europa og internasjonalt.

Fornybarenergi og tjenester

Etter at Parisavtalen ble signert og stadig flere selskaper har satt sine egne mål for å kutte utslipp, har investeringer innen fornybar energi og tjenesteleverandører blitt en attraktiv sektor. Selv om noen selskaper har tatt tidlige grep for å endre sine utslippsvaner, gjenstår det enorme investeringer for at næringslivet skal nå målene sine. Vi forventer derfor at selskaper som utvikler bærekraftige løsninger eller selger tjenester knyttet til fornybar energi vil oppleve en stabil vekst i en rekke år.

Særlig selskaper som fokuserer på potensielle erstatninger for olje, plastikk og fossilenergi vil ha et enormt vekstpotensiale fremover. Allikevel er det viktig å merke seg at ikke alle selskaper innen ESG og fornybar sektor vil være gode investeringer. Et enormt fokus fra investorer på bærekraftige løsninger har gjort det mulig for både gode og dårlige selskaper å sikre seg finansiering. Du bør derfor gjøre tilstrekkelig research før du velger å investere i selskaper knyttet til fornybar sektor.

Infrastruktursektoren

Infrastruktursektoren lenge vært kjent som en stabil sektor, men har de siste tiårene blitt hengende langt etter på innovasjon og teknologi. Dette har gjort at myndighetene i flere land har presentert omfattende planer om investeringer i sektoren. Blant annet har President Biden annonsert at amerikanske myndigheter skal investere mer enn to tusen milliarder på omfattende oppgraderinger av landets infrastruktur.

Blant annet vil det investeres i tiltak som kan gi mer bærekraftig energi, bedre Internett og telefoniinfrastruktur, men også investeringer knyttet til vei og storbyer. Mange land investerte i infrastruktur sent på 80-90 tallet, men har gjennomført få eller ingen oppgraderinger siden. Ettersom forbrukervanene har endret seg mye i takt med den teknologiske revolusjonen har også behov for annerledes infrastruktur meldt seg. Selskaper knyttet til bransjen vil derfor oppleve tilflyt av finansiering og muligheten til å gi god avkastning det neste tiåret.

Konklusjon

Det kan gjerne være vanskelig å time sykliske sektorer, men noen ligger bedre an til å gi avkastning det neste tiåret enn andre. Blant de mest attraktive sektorene i dag finner vi digital underholdning, infrastruktur og råvarer. Disse vil nyte godt av økte investeringer fra myndigheter og etterspørsel drevet av nye forbrukervaner.

Ulike typer lån til ulike formål

låne penger

Alle vi har nok opplevd litt trange tider, uforutsette hendelser og problemer, både i og utenfor hjemmet. Da er det godt at finnes finansinstitusjoner der ute som er mer enn villig til å gi oss en hjelpende hånd. Nordmenn flest over 18 år, har en eller annen form for lån, enten det er billån, huslån, forbrukslån osv. Mer informasjon om mindre lån kan du finne på smålånutensikkerhet.com, hvor du kan få veiledning til mikrolån, smålån og mye annet. Å leve på lån er noe vi er vant til. Det er ikke mange av oss som greier å bla opp 350 … Les mer

Slik kan du starte investeringseventyret

Å investere i aksjer er historisk sett en lønnsom investering over tid. Det viser seg faktisk at de børsnoterte selskapene gir en årlig avkastning på gjennomsnittlig 12%. Å investere i aksjer kan være kjempespennende, det kan være lærerikt og gøy, men det kan også innebære risiko. I denne artikkelen skal vi deg en liten guide på hvordan du kommer i gang med investering, hvordan du kan lære mer om markedet, hvordan det fungerer og hvordan du best skal forholde deg til investering.   Få overblikk over personlig økonomi Det første du bør gjøre er å sette deg ned å legge … Les mer

Opplev sport på nært hold

Det er ingen hemmelighet at nordmenn elsker å reise. Mens noen foretrekker å slikke sol med sand mellom tærne på sydenstrender, foretrekker andre storbyferier i London, Paris og Barcelona, der de kan shoppe i fasjonable designerbutikker, gigantiske kjøpesentre og spise på eksklusive restauranter. Andre liker å kombinere utenlandsturer med å se sport. Enten det er ved å se fotballkamper på store stadioner i England, Tyskland eller Spania, eller ved å følge norske landslag i ulike sporter. En annen mulighet er å besøke store sportsbegivenheter der man kan oppleve mye på én gang. Slike muligheter kan være OL, enten det er … Les mer

Rydde og forenkle – det beste du kan gjøre for privatøkonomien din

Forbrukslån

Det finnes mange forskjellige ordtak som handler om at det er lurt å gjøre ting så enkelt som mulig, og det gjelder på de aller fleste områder. Hvis privatøkonomien din er så uoversiktlig og komplisert at du ikke kan oppsummere den på et A4-ark, da har du sannsynligvis mistet kontrollen. Det kan høres hardt ut, men økonomi skal ikke være komplisert. Budsjettet er grunnmuren når du skal ta kontroll over økonomien din Ordet «budsjett» kan gjøre alle og enhver stresset, og det er sikkert noen som forbinder det med kjedelige budsjettprosesser på arbeidsplassen. Samtidig har sannsynligvis alle noen gang laget … Les mer

Få lavest rente – spør ekspertene

lånemegler finansagent

I denne artikkelen skal vi se på hvordan du kan få lavest rente, når du vil låne penger, uten å gjøre jobben med å finne lavest rente selv. Dette er et alternativ til SMS lån og andre måter å undersøke markedet på. Ved å benytte deg av såkalte finansagenter, kan du få sendt ut søknaden din til flere banker samtidig – med en og samme søknad. Det kan være en tidkrevende prosess å oppsøke hver enkelt bank, på egen hånd, og bankene vil heller ikke ha et element av konkurranse innbyrdes. Når du søker gjennom en finansagent, vil bankene vite … Les mer

Ulike typer lån uten sikkerhet

låne penger - nedbetalingstid

Lån gir deg fleksibilitet i hverdagen, og det er mange ulike årsaker til at vi låner penger, men oftest er det til en fysisk gjenstand, tjenester eller opplevelser. I kjølvannet av dette, er det mange ulike låneprodukter, som er kommet på markedet, noe som også gir mening. Skreddersydde låneprodukter, speiler formålet i renten ,noe du kan lese mer om i denne artikkelen. Kredittkort – det fleksible valget Kredittkort har mange bruksområder, og egner seg til planlagt hverdagsbruk, som i tillegg kan gi deg flere goder og fordeler. I Norge er vi ganske heldige, fordi det er blitt en norm blant … Les mer

Sparetips småbarnsforeldre

Smpbarnsforeldre kan spare penger på mange måter

Småbarnsforeldre er gjerne utsatt for en økonomisk sårbarhet, spesielt hvis de ikke er helt forberedt på den nye situasjonen. Å ha barn koster mye, fordi dere skal gå til innkjøp av tøy, bleier, barnevogn, barneseng osv. Løpende kostnader kommer også etter hvert som barnet koster, i form av kostnader til barnehagen osv.  Forbrukslån er en grei måte å få tilgang til penger på, som dere kanskje ellers ikke ville hatt. Det er naturligvis ikke så økonomisk smart i det lange løp, fordi det vil løpe renter og gebyrer, som kan til en betydelig sum, samlet sett, over flere år. Dere kan kun … Les mer

Lån penger til sommerhagen

Låne penger

Det er snart sommer, og hagen har bruk for en kjærlig hånd. Hvis du lenge har drømt om et lite lysthus i hagen, så er det kanskje på tide at drømmene blir virkeliggjort? Eller er det et drivhus fullt av spirende planter som er drømmescenariet? Uansett hva du drømmer om, så er det på tide å ta hagehanskene på. Hvis økonomien protesterer, så kan løsningen være at du låner penger til hageprosjektene. Hvor mange penger kan jeg låne? Størrelsen på lånet, avhenger av økonomien din og hvor mye du kan betale tilbake. For det er viktig å huske på at … Les mer

Forskjell kredittkort og forbrukslån

Forskjell kredittkort og forbrukslån

I dag skal vi se på forskjellen mellom kredittkort og forbrukslån. Det er fordeler og ulemper med begge typer, og det kan være nyttig å vite hvordan disse forskjellene vil påvirke deg. Forskjellen på kredittkort er på mange måter som aksjer og fond, hvor aksjer krever bedre styring av deg, mens fond er mer plug’n’play (les mer om aksjer på www.aksjebloggen.com). Det samme kan vi si om kredittkort og forbrukslån, hvor begge er et lån, i en eller annen form, men det er store forskjeller i renter, formål, nedbetaling og størrelse på lånet. Forbrukslån Forbrukslån har noen egenskaper vi skal … Les mer

En guide til oppussingslån

Oppussing

Nordmenn elsker oppussing, uansett om det handler om å fornye hele badet eller bare gjøre om kjellerstuen til et skikkelig spillrom. Selv mindre prosjekter koster en del penger, og i forhold til bad og kjøkken kan noen hundre tusen forsvinne i løpet av få dager. Det er de færreste som har slike penger på bok, så da er spørsmålet hva som er den beste måte å finansiere oppussingen på. Rammelån eller refinansiering – for de litt større varige endringene Den rimeligste formen for finansiering er nesten alltid lån med sikkerhet i bolig. Gitt den gode sikkerheten, kan banker og finansinstitusjoner … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!