Det kan skje for oss alle at vi plutselig får et behov for å bytte ut ting i hjemmet. Ting blir jo slitt og må repareres eller skiftes. Slikt kommer gjerne ubeleilig, forstått på den måte at slike ekstrautgifter oppstår når du minst venter det. Skal bilen på verksted eller må varmtvannsberederen byttes, så hjelper det ikke å vente altfor lenge og det blir ofte en utfordring økonomisk om du ikke har en oppsparing å ta av. Løsningen blir så ofte et forbrukslån.
Norske forbrukslån i 2017
Forbrukslån finnes i mange størrelser. Du finner et bredt utvalg av banker og finansieringsselskaper på nettet som tilbyr lån på alt fra et par tusen kroner og opptil over en halv million. Lånet kan brukes til hva du måtte ønske og du trenger ikke stille sikkerhet. Det som er viktig å huske på er at et lån ikke er gratis og derfor er det lurt å kun låne det beløpet du trenger i situasjonen. Har du behov for å få bilen reparert for kr 20 000, så søk om et lån på samme beløp og ikke la deg friste av et større lån. Ofte blir resten av pengene brukt til unødige ting og da blir det fort en dyr fornøyelse. Du kan selv velge hvor lang tid du vil bruke på tilbakebetalingen. Mange tilbyr norske forbrukslån 2017 med inntil 15 år, men jo raskere du betaler lånet tilbake, desto indre må du betale i renter.
Kostnader ved norske forbrukslån
Som nevnt så koster det penger å ta opp norske forbrukslån 2017. Men det trenger ikke å bli veldig dyrt og med det store utvalget av lånemuligheter som finnes på nettet er det fullt ut mulig å finne banker med et fornuftig rentenivå. De laveste renter på et forbrukslån ligger gjerne på 8,5 % effektiv rente. Det er nettopp denne renten som er det mest interessante, da den effektive rente er inklusiv de gebyrer du som regel må betale i tillegg. Dette dreier seg om termingebyr og etableringsgebyret. Flere banker, som Opp Finans, Santander og Bank Norwegian, tilbyr en effektiv rente som er under 10 %. Men det er viktig å huske på at din søknad må gjennom en kredittvurdering først og det er her rentesatsen blir bestemt. Derfor er det ikke uvanlig å måtte betale mellom 12-15 % i effektiv rente, med mindre du har en solid økonomi og en høy inntekt.