I Norge har forbrukeren sterke rettigheter, så sant man forholder seg til de retningslinjene som er. Angrerettloven gir oss muligheten til å returnere varer, eller gi beskjed om at det er tjenester en ikke ønsker, selv om en har bestilt disse. Angrerettloven dekker også at en kan ombestemme seg om man har tatt opp forbrukslån.
Forbrukslån og dine rettigheter
Er man lånekunde, og har fått tilsagn om forbrukslån har man mulighet til å ombestemme seg. Denne informasjonen skal også bankene gi deg. Ombestemmer du deg av en eller annen grunn, er det viktig at du kjenner til hvilke retningslinjer som skal følges, og hva tidsfristen på forskjellige ting er. Angrerettloven gir både forbruker og bank retningslinjer til hvordan en skal forholde seg. Overholder du ikke dette vil du i så fall bli sittende med et lån du egentlig ikke ville ha. Vi vil anbefale at du setter deg like godt inn i disse tingene som man normalt gjør angående renter og betingelser for lån.
Dette bør du vite
Å ombestemme seg er noe en gjør stadig vekk. Ombestemmer du deg når det gjelder forbrukslån bør du sette deg inn i tidsfrister. Når du har fått svar på at lånesøknaden din er innvilget har du 14 dager på deg. Innen denne tiden må du gi beskjed til banken om du ikke ønsker lånet. I tillegg må du forholde deg til fristen for tilbakebetaling om lånet allerede er på kontoen din. Denne fristen er på 30 dager. Innen denne tiden skal hele lånet være returnert til banken. Banken kan ifølge lovverket kreve en kompensasjon fra deg, da du ikke tar lånet likevel. I tillegg har de mulighet til å kreve deg litt rentepenger, nominell rente for de dagene lånet eventuelt var på din konto.