Det er skremmende mange nordmenn som er havnet i økonomiske problemer. Mange sitter med skyhøye inkassokrav, men er ikke i stand til å løse kravene ut. Dette er en trist situasjon for den enkelte, og bør for enhver pris unngås. Har du fått et inkassokrav etter i kjølvannet av et forbrukslån? Rydd opp med en gang.
Slik ender et forbrukslån i inkasso
Det er en del som har tatt opp forbrukslån, men ikke tenkt nøye nok gjennom hvordan de skal betale det tilbake. Kanskje har den økonomiske situasjonen endret seg over tid, og plutselig klarer man ikke med alle utgifter. Det tar tid før et lån ender som en inkassosak, men likevel skjer det med jevne mellomrom. Har du ikke betalt inn terminbeløpet på et lån vil du få purring fra banken. Beløpet du skal betale er i tillegg gått opp med et purregebyr. Klarer du ikke betale kommer det ofte et 2. gangs varsel, med informasjon om at saken kan gå til inkasso. Betales ikke krav nr 2 er inkasso et fatum. Det er da det virkelig begynner å bli dyrt.
Rydd opp
Når du er i situasjonen at du har fått et inkassokrav har du 30 dager på deg, innen den rettslige prosessen igangsettes. Etter 30 dager vil du sitte med en betalingsanmerkning om du ikke har betalt. Lånet ditt vil i tillegg ha fått økte kostnader i form av inkassosalær og renter. Det er viktig å ta tak i en slik situasjon, slik at det ikke ender i et økonomisk kaos som følger deg i år fremover. Begynn med å kontakte inkassobyrået og forsøk få en avtale om betaling, og en plan for dette. Dermed har man en sjans rydde opp på denne måten. Er ikke dette noe alternativ kan du sjekke banker som kan hjelpe deg. Blant annet Zen Banking kan hjelpe deg med et inkassolån (sikret forbrukslån) om du har egen bolig som kan stilles i pant. Uansett hvordan du gjør dette, en inkasso vil gi deg problemer med flere ting enn kun fremtidige lån.