Forbrukslån
Forbrukslån

Det er i utgangspunktet ikke så vanskelig å få et forbrukslån. Det vil si, hvis du fyller bankens kriterier for lån. Selv om du fyller kriteriene skal du alltid sammenlikne lån. Finn banker som kan tilby deg tilsvarende banker, og se de opp mot hverandre. Sjekk alt fra renteeksemplene til nedbetalingsordninger. Ta gjerne også en titt om de kan tilby låneforsikring, som kan være smart om uhellet skulle være ute.

Aldersgrense og betalingsanmerkning

I første omgang må en sjekke bankens aldersgrense for lån. Her vil man finne variasjoner fra 18 års aldergrense, som hos Bank Norwegian. Santander Consumer Bank har derimot 25 års aldersgrense. Andre banker har ofte mellom 20 og 23 år, som grense nedad. Når du så har funnet banker med aldersgrense, som passer deg, skal du se på kostnadene. Nesten alle bankene har kriterier angående betalingsanmerkninger. Har man en aktiv anmerkning gir de ikke lån. Det finnes noen få banker som ikke følger denne praksisen, men da kreves sikkerhet eller kausjonist for lånesummen.

Inntekt og bosted

Det er vanskelig å få et forbrukslån uten å vise til at man har inntekt. Hvor stor denne inntekten skal være varierer derimot. Det kan være alt fra, at du har inntekt og til at du tjener mer enn kr 200 000 pr år. Er du utenlandsk statsborger kan du få lån, men det kreves bostedsadresse i Norge. De aller fleste bankene krever at en har hatt adresse i Norge minimum de siste 3 årene. Inntekt og bosted vil man ofte bli bedt om å dokumentere, når man søker om lånet.