Forbrukslån
Forbrukslån

Når du søker rundt på nett etter forbrukslån vil det også komme opp mye annet. Det kommer omtaler, banker og pressedekning av forskjellige forhold rundt lån. I tillegg gjøres det hvert år flere undersøkelser rundt nordmenns bruk av lån og kreditter. Det kan lett bli slik at man henger seg opp i den negative kritikken, uten at man tenker over hvorfor det er slik. Kanskje burde enkeltpersoner også tenke seg om før de tar opp et usikret lån.

Negativ kritikk om forbrukslån

Det er en del som har kommet galt ut, blant annet fordi de har tatt opp forbrukslån. Faktisk såpass mange at det er blitt TV-underholdning, som programmet Luksusfellen. Det er helt riktig å spørre seg hvordan dette kan skje, men fokuset havner ofte på feilt sted. Banker får mye av skylden for at vanskelige situasjoner dukker opp, men blir dette riktig? Her hos oss ser vi, at enkelte useriøse banker, klart ikke har fulgt de retningslinjene de skal. Når det er sagt; seriøse aktører følger retningslinjene. Dermed står vi inne for de bankene vi har tilknytning til. Hva den enkelte velger å gjøre kan ikke banken gjøres ansvarlig for.

Enkeltpersoners ansvar

Når det gjelder den personlige økonomien, og at den går galt, blir lett gjort til et «bankproblem». Banker låner ut penger, eller gir kredittkort. Utfra hver enkelt søknad kredittsjekker banken før de innvilger søknadene. Enkelte søkere får tilbud til tross for dårlig økonomi. Dette da de likevel har en kredittscore over det som kreves. Det er her enkeltindividets ansvar slår inn. Det er du som søker, som må ha klart for deg hva et forbrukslån eller kredittkort vil innebære økonomisk. Lån og kreditter har renter, og det skal betales tilbake. Dermed velger man å belaste økonomien sin med mer utgifter. Vårt beste råd er; vurder din personlige økonomi skikkelig før du velger ta opp et lån.